In Stock

Царско црвено вино

800,00 рсд

Царско Црвено вино

Ово вино тамно црвене боје одише грациозношћу, богатством и елеганцијом, што и сам назив вина говори, јер се производи по старој средњовековној традиционалној рецептури и строгој контроли квалитета каква се користила и за производњу овог вина за тадашњу српску краљевску, па затим и царску породицу.

Алкохол – 13%
Амбалажа – 750мл

На залихама

Упореди
Категорија:

Опис

ВИНИЦА ПЕТРОВИЋ – Велика Хоча

“Виница Петровић” из Велике Хоче, налази се у поседу Срђана Петровића, представника шесте генерације из породице Петровић која се бави производњом грожђа и вина. Да то није само прича, сведочи турска тапија из 1909. године коју је потписао лично султан Мехмед V Решад, који породици Петровић признаје право приватне својине и бављења производњом вина и ракије.

Црвено вино

Купажом вина од чувених наших аутохтоних сорти прокупац и вранац. „Царско Вино“ је било омиљено вино на дворовима Немањића у стредњовековној Србији и официјално вино у престоном Призрену, па дегустацијом овог вина  можете осетити поред израженог букеа који подсећа на јагодасто воће и свежине и дух средњовековног витештва и узвишености који је красио тадашње дворове Цара Душана.

Царско Црвено  вино 2008. године је проглашено за набоље српско вино од домаћих аутохтоних сорти.

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Царско црвено вино“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *