Опис
Домаћи ајвар са простора Косовског Поморавља. Породица Живковић, већ 5 година бави се прерадом поврћа од чега опстаје на овим просторима и живи од свог рада.
Ајвар је потпуно природни чувени гастрономски специјалитет раскошног укуса прављен од најквалитетније црвене печене паприке. Најчешће коришћен као намаз или прилог, ајвар је и изузетна салата, ароматичан умак и додатак за пунији укус различитим јелима.
Тајна најбољег ајвара лежи у квалитету врхунских домаћих сорти паприка узгајаних на природан начин у издашној и нетакнутој природи косовско-поморавске регије.
Мајсторство прављења правог домаћег ајвара огледа се у припреми која траје и по неколико дана, обично на отвореном и традиционално представља прилику за окупљање читавих породица које повезује посвећеност и љубав према овом деликатесу.
Породица Живковић домаћи љути ајвар прави од ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА (не од барених).
Само паприка, уље, мало соли и много љубави и пажње.
Ајвар је добро упржен. Због тога има “лаган” укус.
Ајвар је само пастеризован, без конзерванса и било каквих додатака.
Рецензије
Још нема коментара.