In Stock

Тода

600,00 рсд

Број страна / Повез / Писмо:

197 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 
ИСБН: 978-86-515-1244-8
Година издавања: 2017.

Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Зорица Шошић Максимовић својим романом доноси нам причу историјске природе која прати два временска тока. Први ток обухвата детаље личних судбина у догађајима везаним за бугарска зверства током Другог светског рата на простору јужне Србије. Ауторка сликовито представља личну трагедију газда Савине породице, угледног сеоског домаћина, из околине Гњилана. До детаља је описан успон, врхунац и пад ове знамените куће и њених потомака. Други временски ток премешта нас у ново време, догађаје који су претходили новој сеоби Срби у другој половини XX века са Косова. Ти су догађаји условљени међунационалним односима са Шиптарима у самопроглашеној Републици Косово.

Упореди
Категорија:

Опис

Зорица Шошић Максимовић

Зорица Шошић Максимовић је рођена 1965. године у Пасјану код Гњилана. Основну школу је завршила у свом родном селу. Средњу школу завршила је у Гњилану. Студирала је права у Нишу.  Заступљена је у часопису Удружења СРБ који негује поезију.

Објављена дела:

Угашена огњишта  (збирка прича, 2016); Тода (роман, 2017); Свадбени обичаји у Косовском Поморављу почетком XX века (монографија, 2019).

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Тода“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *