Адреса нашег сајта је : https://kupujsakosmeta.rs

Условима коришћења дефинисана су правила која корисницима ове услуге (у даљем тексту :“Корисник“ или “Купац”) омогућавају куповину производа и услуга из наше понуде.

Задржавамо право промене Услова коришћења, сходно новим елементима понуде и/или законске регулативе, због чега би Корисник посебно пре сваке куповине требало да провери информације у вези са Условима коришћења.

Употреба интернет сајта

Сав материјал на овом Интернет сајту је заштићен ауторским правима и свака неовлашћена употреба може представљати кршење Закона о ауторском и сродним правима, Закона о жиговима или других закона из области интелектуалне својине. Осим уколико је другачије назначено на другом месту на овом сајту, сав садржај можете прегледати, копирати, штампати или преузимати искључиво за личну, некомерцијалну употребу и у информативне сврхе, под условом да све назнаке о ауторским правима или другим власничким информацијама који су садржани у оригиналном документу задржите у свим копијама. Не можете мењати садржај овог сајта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе.

Приватност података

Да би куповина Корисника била успешно обрађена потребно је да Купац унесе тачне податке о имену и презимену, контакт телефону, емаил адреси и адреси испоруке, а у случају правног лица: тачан назив правног лица, адресу седишта, име и презиме контакт особе која у име правног лица реализује куповину, телефон контакт особе, емаил контакт особе, ПИБ и матични број правног лица. Уз помоћ тих података Продавац ће бити у могућности да Купцу испоручи купљену робу. Тренутни статус куповине Купац може да провери под условом да се регистровао и има креиран кориснички налог коме приступа уз помоћ корисничког имена (односно е-маил адресе) и лозинке коју је сам унео приликом регистрације.

Сви прикупљени подаци ће бити пажљиво чувани према политици приватности коју можете погледати кликом овде.

Регистрација

Регистрација није обавезна да би се куповина реализовала.

Купац сноси сву одговорност за тачност и потпуност података који су унети приликом регистрације.

Након завршетка процеса регистрације на емаил Купца ће бити прослеђени приступни параметри за кориснички налог и то: корисничко име и лозинка. Корисничко име и лозинка служе искључиво за ауторизацију коришћења Услуге, тј. за приступ појединим персонализованим садржајима као што су подаци о наруџбини или статус куповине.

Корисник регистрацијом потврђује:

да је у потпуности упознат и да прихвата ове Услове коришћења.
тачност и потпуност у обрасцу наведених података

Регистровани корисници су у обавези да све време чувају приступну лозинку која им је потребна за коришћење сопственог налога, као и да исту никада не откривају трећим лицима. Уколико прекрше ову обавезу, корисници то чине искључиво на сопствену одговорност и сносе у потпуности одговорност према оштећенима, за сваку штету насталу таквим коришћењем њиховог налога.

Наручивање

Купац има могућност да прослеђује своје поруџбине без регистрације или са регистрацијом. Податке Купца унете приликом регистрације се чувају у бази, тако да приликом следеће поруџбине Купац мора унети само корисничко име и шифру.

Пријем поруџбине од стране Продавца

Након закључења поруџбине на емаил који је Купац оставио као контакт, биће прослеђена потврда да је поруџбина примљена. Уколико Купац не добије овакву поруку, потребно је да провери исправност емаил адресе коју је оставио као контакт или пријаву проблема пошаље путем контакт форме на контакт страни или нас позове телефоном.

Задржавамо право да у случају да постоји извесна контрадикторност или нејасноћа у регистрованим подацима Купца или наруџбеници пре даље обраде исте, извршимо проверу у циљу потврде података које је Корисник навео приликом куповине, да контактирамо Купца е-маилом или телефонским путем ради исправљања истих и што ефикасније реализације испоруке наручених производа.

Задржавамо право да уколико нисмо у могућности да испоручимо све наручене производе, испоручимо расположиве од изабраних производа, а о томе ћемо обавестити Купца е-маилом (или телефоном) са назнаком испоруке преосталих производа. Са испоруком тих производа послаћемо Купцу е-маил у предвиђеном року за испоруку преосталих производа.

Задржавамо право отказивања поруџбине о чему ће Корисник бити обавештен путем емаила који је навео приликом регистрације или телефоном.

По пријему поруџбине и обављеној провери података о Купцу или поруџбини Продавац приступа обради поруџбине. О свакој промени статуса поруџбине купац ће бити обавештен упућивањем нотификационог емаил-а на контакт емаил адресу коју је оставио на сајту.

Резервације

Производи које Купац стави у корпу у процесу куповине нису резервисани. Производ је резервисан тек након потврде куповине од стране Оператера. У периоду између стављања производа у корпу и потврде куповине постоји могућност да количине производа више нису доступне путем ове услуге о чему ће Купац бити обавештен.

Цене

Цене производа су изражене у динарима и укључују ПДВ. Производи су подложни промени цена све до потврде куповине, односно поруџбине.

У цену артикла из понуде није садржана цена доставе/испоруке робе, која пада на терет Купца и износи 500,00 динара уколико је поруџбина мања од 4.500,00 динара.

Плаћање

8.1 Поузећем
Готовински или Виса/Мастер картицама достављачу. Код плаћања поузећем пре испоруке назваћемо Вас ради телефонске потврде поруџбине.

8.2. Плаћање платном картицом
Уколико Купац као начин плаћања изабере платну картицу потребно је да у следећем кораку унесе потребне параметре на основу којих ће његова трансакција бити ауторизована. Унос података обавља се на страници која је део система за плаћање Комерцијалне банке АД Београд која и пружа услугу процесуирања картице.
Након успешног завршетка процеса ауторизације, средства на платној картици Купца се резервишу у износу поруџбине коју је креирао. Уколико Продавац у целости потврди поруџбину резервисана средства ће бити реализована у целости и Купцу ће бити прослеђен емаил са овом том информацијом.
Уколико Продавац није у могућности да у целости реализује поруџбину Купца он ће га о томе обавестити путем емаил-а или телефонски. У случају да Купац пристане на корекцију поруџбине Продавац ће потврдити поруџбину и реализовати мање средстава Купца од иницијално резервисаних. Уколико Купац жели да откаже поруџбину услед немогућности Продавца да је целу испоручи, Продавац неће потврдити поруџбину и средства Купца ће бити скинута са резервације у наредних 24х (у зависности од банке чију картицу Купац користи).
Продавац се обавезује да ће очекивани износ трошкова транспорта/испоруке Купцу доставити путем емаил-а пошто од банке прими потврду да је Купац реализовао уплату. Продавац информацију о очекиваним трошковима транспорта прослеђује на основу износа пошиљке.

8.3 Жиралном уплатом (правна лица)
По пријему поруџбине шаљемо Вам профактуру са тачним износом и бројем нашег жиро рачуна. Након извршене уплате у договорено време Вам испоручујемо робу.

Испорука

Купцу испоручујемо производе сопственим возилима на жељену адресу уколико се она налази у реонима доставе приказаним на нашем сајту. Испорука робе врши се до врата куће или стана уколико Ваша зграда има лифт. Уколико зграда нема лифт, испоруку вршимо само до врата зграде.

Трошкове испоруке сноси купац уколико је износ поруџбине мањи од 4.500,00 динара и они износе 500,00динара, а испорука је бесплатна уколико је износ поруџбине већи од 4.500,00динара.

Уколико је Ваша поруџбина направљена до 09:30х, њену испоруку можете очекивати у току дана до 15х уколико имате обезбеђен сопствени паркинг. Уколико не поседујете паркинг, испоруку можете очекивати истог дана након 20х, а испоруку након 20х можете очекивати и уколико креирате Вашу поруџбину до 15х.

Поруџбине након тог времена, и током недеље, односно празника ће бити процесуиране следећег радног дана. Такође, постоји и могућност договора дана који Вама највише одговара.

За правна лица, испорука је након извршене уплате.

Рекламације

При пријему робе проверу исправности поруџбине врши Купац. Потребно је упоредити примљене артикле са рачуном, а у случају да нешто недостаје новачани износ тог артикла враћамо на лицу места, или вршимо накнадну доставу идућег дана. Накнадне рекламације не уважавамо.

ПАЖЊА: УПОТРЕБОМ ОВОГ ИНТЕРНЕТ САЈТА ПОТВРЂУЈЕТЕ ДА СТЕ ПРОЧИТАЛИ, РАЗУМЕЛИ И ПРИХВАТИЛИ СВЕ НАВЕДЕНЕ УСЛОВЕ КОРИШЋЕЊА (У ДАЉЕМ ТЕКСТУ “УСЛОВИ”) И СЛАЖЕТЕ СЕ ДА СТЕ ОБАВЕЗНИ ДА ИХ ПОШТУЈЕТЕ, КАО И СВЕ ДРУГЕ ПРИМЕНЉИВЕ ЗАКОНЕ И ПРОПИСЕ. УКОЛИКО НЕ ПРИХВАТАТЕ ОВЕ УСЛОВЕ, НЕМОЈТЕ КОРИСТИТИ ОВАЈ ИНТЕРНЕТ САЈТ.