О нама

О нама

Ми вам откривамо благо Космета и шаљемо на вашу адресу

Наша онлајн продавница је јединствена платформа која окупља произвођаче са Косова и Метохије и помаже им да дођу до купаца.

О нама

Ми смо прва српска интернет продавница са Косова и Метохије – Купуј са Космета. Основани смо у Партешу, српском селу, близу Гњилана на Косову и Метохији, на иницијативу младих људи који су се, по завршетку студија, вратили у родни крај.

Наша мисија

Наша мисија је да својим радом помогнемо људима на Косову и Метохији, који су после ратних дешавања, деценијске изолације, исељавања и једне праве хуманитарне катастрофе, остали на Космету и дан данас пркосе свим силама које су се томе противиле.

Зашто ово радимо

Само у Косовском Поморављу, где си ми налазимо, данас живи око 30.000 Срба што чини 1/3 укупног српског становништва на Космету. Многе од њих рат је одвојио од најмилијих, оставио их без посла и један бујан живот, затворио у издвојену сеоску енклаву, где је пољопривреда једини начин да преживе и прехране своје породице. Међутим, тржиште на Косову и Метохији је готово затворено, или затворено за Србе, који оно што направе немају коме нити како да продају и зараде.

Наши резултати

С обзиром на то да смо први, показали смо да је интернет трговина шанса за српске произвођаче на Косову и Метохији.

200+

Јединствених производа

99%

Задовољних купаца

10+

Категорија производа

5,000+

Послатих поруџбина

30,000+

Месечних посета нашем сајту

15,000+

Пратилаца на друштвеним мрежама

Због њих смо, на лето 2020. године, покренули прву српску интернет продавницу Купуј са Космета, путем које српски домаћини са Косова и Метохије могу да бесплатно поставе своје производе и продају их широм Србије. За само нешто више од годину дана, оваква продаја постала је извор сталних прихода многим породицама и једини начин да осигурају своју егзистенцију.

Она је нада свима који су година покушавали да се изборе са дискриминацијом на тржишту, нејасним законима, дуплим трошковима, царином и свиме што је последњих година сломило кичму малим произвођачима са КиМ.

Чланови нашег тима

Ми смо тим који окупља људе који верују, раде и стварају.

Никола Васић

Маркетинг менаџер

Јована Алексић

Фотограф

Стефан Мирковић

Правник

Иван Цветковић

Логистика

Марија Васић

Блог

5,000+ Задовољних купаца

Ми бринемо да производи сигурно и благовремено стигну до наших купаца упркос сталним препракама.

Назад на врх