О нама и продавници

У продавници Купуј са Космета, можете пронаћи разне производе са подручја Косова и Метохије.

 

Нудимо квалитетне и традиционалне производе Срба из јужне покрајине.

 

Такође, подржавамо унапређење предузетничких капацитета младих са територије Косова и Метохије.

Пројекат Купуј са Космета

Ми смо прва српска интернет продавница са Косова и Метохије – Купуј са Космета. Основани смо у Партешу, српском селу, близу Гњилана на Косову и Метохији, на иницијативу младих људи који су се, по завршетку студија, вратили у родни крај.

Наша мисија је да својим радом помогнемо људима на Косову и Метохији, који су после ратних дешавања, деценијске изолације, исељавања и једне праве хуманитарне катастрофе, остали на Космету и дан данас пркосе свим силама које су се томе противиле.

Само у Косовском Поморављу, где си ми налазимо, данас живи око 30.000 Срба што чини 1/3 укупног српског становништва на Космету. Многе од њих рат је одвојио од најмилијих, оставио их без посла и један бујан живот, затворио у издвојену сеоску енклаву, где је пољопривреда једини начин да преживе и прехране своје породице. Међутим, тржиште на Косову и Метохији је готово затворено, или затворено за Србе, који оно што направе немају коме нити како да продају и зараде.

Због њих смо, на лето 2020. године, покренули прву српску интернет продавницу Купуј са Космета, путем које српски домаћини са Косова и Метохије могу да бесплатно поставе своје производе и продају их широм Србије. За само нешто више од годину дана, оваква продаја постала је извор сталних прихода многим породицама и једини начин да осигурају своју егзистенцију. Она је нада свима који су година покушавали да се изборе са дискриминацијом на тржишту, нејасним законима, дуплим трошковима, царином и свиме што је последњих година сломило кичму малим произвођачима са КиМ.

Наш тим

Никола Васић
Оснивач
Јована Алексић
Маркетинг
стефан мирковић
правна служба
ИВАН ЦВЕТКОВИЋ
ЛОГИСТИКА

*Ограничења – Због неповољне ситуације и протока роба и услуга, молимо све купце за мало стрпљење када је у питању испорука робе.

Copyright © 2020 Digitalna Srbija. Sva prava zadržana