Општи услови куповине

Општи услови куповине

Поштовани потрошачи,

 

Посетом или куповином на Купуј са Космета продавници прихватате услове коришћења који су наведени у даљем тексту. Молимо Вас да их пажљиво прочитате и упознате се правилима која примењујемо. Купуј са Космета продавница задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.

Комуникација електронским путем

 

Када посетите Купуј са Космета продавницу или нам пошаљете е-маил поруку, комуницирате са нама електронским путем. Прихватањем услова коришћења сагласни сте сте да са нама комуницирате електронским путем. Наша комуникација према вама ће бити путем електронске поште (е-маил) или обавештењима која ћемо објављивати на овом сајту.

Изјава о заштити приватности

 

У име Купуј са Космета продавнице обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Купуј са Космета продавници (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Интелектуална својина

 

Садржај приказан на овом сајту као што су странице, дизајнерски елементи (дугмићи, иконице и сл), текстови, фотографије, логотипи, аудио записи и софтвер су власништво Купуј са Космета продавници или његових добављача и не могу се користити без предходне сагласности КиМ Трговина доо. Уколико за садржај који се налази на Купуј са Космета продавници сматрате да је ваш и да је злоупотребљен, молимо вас да нас контактирате у циљу утврђивања интелектуалне својине. Све информације доступне на интернет странама искључиво су информативног карактера, не смеју се користити у комерцијалне сврхе нити дистрибуирати трећим лицима.

Ваш налог

 

Уколико користите Купуј са Космета продавницу, одговорни сте за одржавање и поверљивост свог налога и лозинки које сте добили приликом регистрације на сајту. Коришћењем Купуј са Космета продавнице сајта одговорни сте за све активности које се дешавају на вашем налогу и са вашом лозинком. Малолетници могу користити Купуј са Космета продавницу уз надзор родитеља или старатеља. Купуј са Космета продавница задржава право да одбије пружања услуга, укине налог или откаже наруџбеницу уколико установи да су прекршени Услови коришћења. Ваше податке које сте навели приликом регистрације Купуј са Космета продавница ће користити ради купопродаје производа и успостављања пословног контакта и неће их користити у друге сврхе или их доставити трећим лицима.

Коментари, комуникација и остали садржај који остављају посетиоци

 

Посетиоци могу коментарисати производе и слати е-маил поруке Купуј са Космета продавници. Купуј са Космета продавница има право да не објави коментаре који су злонамерни, садрже непристојне изјаве, шире мржњу и на било који начин угрожавају права других. Такви коментари ће бити уклоњени без предходног обавештења. Лажно представљање и регистрација са туђом е-маил адресом није дозвољена на Купуј са Космета продавници . Против таквих активности КиМ Трговина доо може покренути одговарајући законски поступак.

Описи производа

 

Купуј са Космета продавница настоји да све производе опише што је тачније могуће. Такође, КиМ Трговина доо не гарантује да су сви наведени подаци у вези производа 100% тачни, комплетни, поуздани и без грешака. Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у некоришћеном стању са комплетном документацијом коју сте уз њега добили, а ми ћемо вам вратити новац.

Цене производа

 

Све цене производа наведене на сајту са урачунатим ПДВ-ом. Купуј са Космета продавница има право да откаже наруџбеницу уз слање е-маил обавештења потрошачу уколико је дошло до грешке приликом постављања цене или неких других података на сајту, нпр. уместо 10 000 је наведена цена 100 дин. и сл.

Радно време

 

Купуј са Космета продавница ради од 00-24часа, 7 дана у недељи. У случају техничких проблема или током захвата редовног одржавања сајт може бити краћи временски период недоступан о чему ћете бити обавештени.

Промена (ажурирање) података на сајту

 

КиМ Трговина доо задржава право да може у свако време, без претходне најаве, променити податке приказане на било којој страници сајта.

Остало

 

Делимична или потпуна непримењивост или незаконитост одређене одредбе ових Услова коришћења, неће утицати на пуноважност осталих одредби које остају на снази у целини. Непримењива или незаконита одредба ће бити замењена другом одговарајућом одредбом. Сагласни сте да ваша права и обавезе проистекле из ових Услова коришћења не можете пренети на трећа лица без изричитог писменог одобрења КиМ Трговине доо.

Услови куповине на интернет продавници Ким Трговина доо.

 

Купуј са Космета продавница је интернет продавница која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији. Детаљни услови куповине наведени су у следећем тексту. Молимо Вас да се упознате са њима пре него што обавите куповину и наручивање.

Наручивање производа

 

За наручивање производа из понуде Интернет продавнице КиМ Трговина доо потребно је да испратите следеће кораке:

Регистрација
Проналажење производа који желите да купите
Преглед Корпе
Унос података о наручиоцу и месту испоруке
Начин доставе
Избор начина плаћања
Преглед и потврда наруџбенице

 

Регистрација

 

Регистрација се обавља само једном, а сваки следећи пут када посетите Купуј са Космета продавницу систем ће вас аутоматски препознати. Регистрација се обавља избором опције “Регистрација”. Потребно је да наведете своју е-маил адресу даље унесите лозинку и потврдите унос кликом на одговарајуће дугме. Отвориће вам се почетна страница сајта, а као потврда успешне регистрације биће наведено ваше име при врху сваке странице сајта. Уколико желите, са сајта се у сваком тренутку можете одјавити избором опције “Одјава”. Поновну пријаву на сајт можете обавити избором опције “Пријава” и навођењем своје е-маил адресе и додељене лозинке.напомена:Као што је то уобичајено на свим Интернет сајтовима за регистрацију је неопходно да ваш Интернет претраживач подржава рад са “cookies”. “Cookies” су стандардно укључени на већини програма за претраживање интернета.

Проналажење производа које желите да купите

 

Производи су организовани по категоријама које можете прегледати попут каталога. Када пронађете производ који желите да наручите изаберите дугме “Додај у корпу”. Тиме сте производ убацили у своју корпу (исто као у класичној продавници). Даље, слободно можете наставити са прегледавањем производа а у корпу можете додати још производа.

Корпа

 

Када сте завршили са стављањем производа у корпу и желите да их наручите, изаберите опцију “Корпа”. На страници корпа се приказују сви производи које сто да сада ставили у њу. У корпи можете навести колико комада једног производа желите наручите или ако сте се предомислили у вези неког од њих, производ можете избацити из корпе.Корпа је почетна тачка у креирању наруџбенице. Када сте задовољни садржајем своје корпе, крените даље на следећи корак.

Унос података о наручиоцу и месту испоруке

У овом кораку је потребно да наведете податке о наручиоцу и адресу где је потребно пакет испоручити. Подаци о наручиоцу су подаци који ће бити наведени на рачуну који ће вам бити послат заједно са пошиљком. Уколико купујете као физичко лице, као податке о наручиоцу наведите податке из личне карте. Уколико наручујете као правно лице (фирма) наведите важеће податке о фирми. Подаци о месту испоруке су подаци где желите да пошаљемо пошиљку. Молимо вас да све податке наведете што прецизније како би вас курири који уручују пошиљке што лакше пронашли. У случају неисправно унетих података, може доћи до враћања ваше пошиљке и спорије испоруке.

Начин доставе

 

Даље ће вам бити приказан начин на који ће вам пошиљка бити достављена

Избор начина плаћања

У овом кораку је потребно да изаберете како желите да платите наручене производе. Купуј са Космета продавница подржава следеће начине плаћања:

уплатницом на шалтеру банке или поште
е-банкингом
налогом за пренос (за правна лица)
плаћање поузећем

Преглед и потврда наруџбенице

 

На крају, пре него што потврдите наруџбеницу, можете још једном погледати све њене детаље: шта сте наручили, податке о наручиоцу, адресу испоруке, како ће пошиљка бити упакована, када ће бити достављена, колико износе трошкови доставе, колика је укупна цена, итд.
Уколико се слажете са наруџбеницом изаберите опцију “Потврди” чиме је она креирана. Аутоматски са потврдом наруџбенице на регистрациони е-маил вам се шаље преглед наруџбенице и упутство за плаћање.

Праћење статуса наруџбенице на страници “МОЈ НАЛОГ“

 

Страница “Мој налог” вам је доступна након успешне регистрације. Она је видљива само вама и на њој можете ажурирати своје регистрационе податке и пратити статусе својих наруџбеница. Након креирања, наруџбенице ће се појавити на странци “Мој налог”. Овде можете поново погледати све детаље наруџбенице и преузети предрачун. Такође, на истој страници можете пратити у којем статусу је ваша наруџбеница, нпр.: након креирања наруџбенице статус ће бити “чека се уплата”, чим се региструје ваша уплата на нашем рачуну статус ће бити промењен у “у припреми (плаћено)” што значи да је уплата евидентирана и да се пошиљка припрема. У тренутку предаје ваше пошиљке курирској служби која врши доставу, статус пошиљке ће бити промењен у “послато”. То значи да ће вам сутрадан курир донети пошиљку. На крају када пошиљку примите, статус ће постати “уручено”. Такође, све промене статуса наруџбенице је праћено и емаил обавештењима која ћемо вам слати на емаил адресу коју сте оставили приликом регистровања.

Плаћање

Купуј са Космета продавница подржава следеће начине плаћања:

уплатницом на шалтеру банке или поште

Овај начин плаћања подразумева да након потврде наруџбенице на шалтеру банке или поште извршите уплату износа са наруџбенице на наш рачун. Сви детаљи како да попуните уплатницу биће вам аутоматски послати на е-маил након што потврдите наруџбеницу.

е-банкингом

Овај начин плаћања подразумева да након што потврдите своју наруџбеницу, путем свог е-банкинг налога извршите плаћање износа са наруџбенице. Сви детаљи у вези плаћања биће вам аутоматски послати на е-маил по вашој потврди наруџбенице.

Плаћање поузећем

Плаћање поузећем подразумева плаћање наруџбенице куриру приликом преузимања пошиљке. Плаћање се врши искључиво готовином.
напомена:Уколико не извршите плаћање по наруџбеници у року од 7 дана од дана њеног креирања, иста ће бити сторнирана и обрисана. Након истека периода од 7 дана плаћање по тој наруџбеници није могуће, али можете направити нову наруџбеницу и извршити уплату по њој.

Достава

 

Достава наручених производа из наруџбенице се обавља по евидентирању ваше уплате. Доставу пошиљки врши курирска служба и могућа је само на територији Србије без Косова. Трошкови доставе се посебно наплаћују и зависе од масе пакета а не од места доставе. Цена доставе је исказана на последњој страници процеса наручивања. Трошкове доставе плаћате заједно са производима, тако да је приликом преузимања пошиљке потребно само потписати адресницу. Само у случају плаћање поузећем, плаћање наруџбенице вршите куриру приликом преузимања пошиљке.Оквирно време за које ће вам пошиљка бити уручена наведено је у прегледу наруџбенице. Како у пракси уручење може бити и брже, а да не би сваки дан исчекивали курира и пошиљку, приликом предаје ваше пошиљке курирској служби послаћемо вам е-маил обавештења да смо пошиљку послали. То значи да ће курир са пошиљком бити сутрадан на вашој адреси.

Рекламације

 

У случају да имате било какву рекламацију на производ или нашу услугу будите слободни да нас контактирате. Будите сигурни да смо спремни и способни да решимо сваку насталу ситуацију.
Једнострани раскид
Купац има право да у року од 14 дана од дана закључења уговора о куповини производа без навођења разлога једнострано раскине уговор. Једностраним раскидом купац се ослобађа свих уговорних обавеза, осим непосредних трошкова повраћаја робе. Купац губи право на једнострани раскид ако уз изричиту сагласност потрошача, трговац започне пружање услуге пре истека времена у коме је дозвољен једнострани раскид уговора.

Повраћај купљене робе

 

Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије неисправан или погрешан артикал.
Трошкове слања робе на сервис или њихове замене, сноси купац.

ОБАВЕЗНО ПРОВЕРИТЕ САСТАВ ПАКЕТА ПРЕ ПРЕУЗИМАЊА РОБЕ ОД КУРИРСКЕ СЛУЖБЕ!

У неким случајевима када фали неки артикал или нисте добили одговарајући производ, ми нисмо у могућности да одреагујемо после потписивања приликом поузећа пакета.

Приликом повраћаја робе обавезно је вратити у исправном и некоришћеном стању и оригинално неоштећеном паковању. У супротном нећемо примити пакет.

Назад на врх