Хочанска кап

Хочанска кап

Sold: 55

2,500.00 рсд

Ракија „Хочанска кап“ произведена у Великој Хочи од врхунских сорти грожђа. Направљена на традицонални начин уз старење у храстовим бурадима.

45% Алк
0.75 л

Availability: 1 на залихама

2,500.00 рсд

Availability: 1 на залихама

Преглед корпе
Add to cart

Опис производа

Винарија Маниташевић Велика Хоча

 

Мала породична винарија Маниташевић из Велике Хоче деценијама производи домаће вино и ракију.

Мирослав Маниташевић власник винарије, наставио је породичну традицију бављења винарством и виноградарством по чему је овај крај надалеко познат. Деда и отац пренели су му своје знање о овом древном занимању, а он га данас унапређује са својом породицом.

 

Винарија Маниташевић годишње произведе до 10.000 литара вина врсте Мерлот, Вранац, Пино ноар… Али и ракије: лоза, комова, а најпознатија је чувена Хочанска кап, која одлежава у храстовим барик бурадима.  Маниташевићи праве и ликере, вишњевачу и ораховачу. Од 2000. продаја вина и ракије је главни извор прихода породице Маниташевић. Испрва љубав према вековној традицији, постала је њихово породично занимање.

 

Метохијско виногорје у околини Ораховца и Велике Хоче настало је још у време Стефана Немање. Све до данашњих дана каже се да вино у овом делу Метохије тече као река. Зато су метохијска вина једна од најцењенијих у Србији, али и омиљени производ наших купаца.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Хочанска кап“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Назад на врх