Хочанско црно

Хочанско црно

Sold: 263

800.00 рсд

Квалитетно суво вино. Хочанско црно. Породична Виница Бркић је једна од најстаријих произвођача вина и ракије у Великој Хочи, па и шире.

Берба – 2018
Алкохол – 13%
Амбалажа – 750 мл

Availability: Нема на залихама

Category: Tag:

Опис производа

Виница Бркић

 

Породична Виница Бркић је једна од најстаријих произвођача вина и ракије у Великој Хочи, па и шире. Веома плодна метохијска земља и погодна клима са благим утицајем медитерана и великим бројем сунчаних дана, велики је божји дар и најбоље место за гајење винове лозе као и најквалитетнијих сорти грожђа, па тако и производњу најбољег вина.

 

Породица Бркић је давно препознала те изванредне услове и могућности које су им се пружале и још пре најмање два века почела да производи грожђе и вино, а та традиција се одржава и до данашњих дана. Данас, Виница Бркић, иако суочена са многим проблемима, у амбијенту и окружењу у којем се налази као и читава српска заједница у Метохији, настоји да продужи вишевековну традицију у производњи вина.

 

Производи квалитетна вина која су већ препознатљива и тражена од купаца широм Србије, а од многих стручњака и познаваоца квалитета вина добија позитивне оцене и похвале. Осим тога, добијена су и званична признања за добар квалитет вина, у виду диплома и медаља, на сајмовима где су вршена оцењивања квалитета. Планови и жеље су да и у будуће Виница Бркић стално ради на повећању обима производње, а посебно на очувању и побољшању квалитета вина.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Хочанско црно“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Назад на врх