Ликер Клека

Ликер Клека

Sold: 18

950.00 рсд

Ликер од клеке пружа доживљај мистичног укуса, посебног и изразито ароматичног мириса. Произведен је посебним начином припреме свеже шљиве и бобице клеке. Спонтана ферментација и очуване карактеристике бобица боровице, у народу познатије као клеке, дају посебан укус овом ликеру. Поред посебног укуса, због етеричних уља садржаних у бобицама клеке, изузетног је и лековитог деловања па је у народу већ дуго познат и коришћен лек. Конзумира се расхлађен и у хладним чашама како би се постигла пуноћа укуса.

720 мл

Availability: Нема на залихама

Category: Tag:

Опис производа

Домаћа производња С2 Јасеновик

 

Породица Стевић-Стајковић из Јасеновика код Новог Брда бави се производњом сира, ајвара, џемова, ликера, ракије и других домаћих производа. У начину производње не одступају од традиције, али оно што додају својим производима даје им потпуно нов и непоновљив укус. Козе које дају млеко од кога се прави козји сир, пасу у планини на 1100 метара надморске висине у близини куће у којој живи ова вредна породица. Сир производе на стари начин. Током лета стока је на испаши, а зими је хране сеном које су прикупили. Кажу да никада не купују храну за животиње и да су зато и одлучили да се баве оваквом производњом. Пашњаци су мали, али богати лековитим биљем, док се на нешто мањој надморској висини може пронаћи и чувени црни тартуф.
И остале врсте печурака беру по шумама у околини Новог Брда. Спремају их или их суше за даљу продају.

 

Производи породице Стајковић су врло тражени, а своје редовне муштерије обично су проналазили на пијацама и сајмовима. Могућност интернет трговине знатно је олакшала њихово пословање, па су и своје некадашње купце упутили на он-лајн продају. Кажу да им је куповина
путем сајта „Купуј са Космета“ знатно олакшала продају јер више не морају лично да достављају
поруџбине.

 

Своју причу о породичном бизнису наша драга Ивана завршила је следећом поруком:

 

„Потребно је доста напорног рада да бисмо све постигли, али има и резултата. На првом месту нам је квалитет наших производа, а задовољан купац је оно што нам је најважније!

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Ликер Клека“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Назад на врх