Маринирани вргањ

Маринирани вргањ

рецензије купаца
Sold: 22

950.00 рсд

Домаћи маринирани вргањ, сакупљан на пољима Новог брда.
Спреман по старом рецепту породице Стевић са пуно труда и љубави.

Вргањ је због своје посебне ароме и лековитог дејства познат као „краљ дивљих гљива”. Састојци: печурке, вода, зачини. По отварању чувати у фрижидеру.

720гр

Availability: 3 на залихама

950.00 рсд

Availability: 3 на залихама

Преглед корпе
Add to cart

Опис производа

Домаћа производња С1 Јасеновик

 

Породица Стевић из Јасеновика код Новог Брда бави се производњом сира, ајвара, џемова, ликера, ракије и других домаћих производа. У начину производње не одступају од традиције, али оно што додају својим производима даје им потпуно нов и непоновљив укус. Козе које дају млеко од кога се прави козји сир, пасу у планини на 1100 метара надморске висине у близини куће у којој живи ова вредна породица. Сир производе на стари начин. Током лета стока је на испаши, а зими је хране сеном које су прикупили. Кажу да никада не купују храну за животиње и да су зато и одлучили да се баве оваквом производњом. Пашњаци су мали, али богати лековитим биљем, док се на нешто мањој надморској висини може пронаћи и чувени црни тартуф.
И остале врсте печурака беру по шумама у околини Новог Брда. Спремају их или их суше за даљу продају.

 

Производи породице Стевић су врло тражени, а своје редовне муштерије обично су проналазили на пијацама и сајмовима. Могућност интернет трговине знатно је олакшала њихово пословање, па су и своје некадашње купце упутили на он-лајн продају. Кажу да им је куповина путем сајта „Купуј са Космета“ знатно олакшала продају јер више не морају лично да достављају поруџбине.

1 рецензија за Маринирани вргањ

  1. Бранислав

    Топи се у устима. Поред шарског сира, омиљени производ на продавници

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Назад на врх