Суве печурке вргањ

Суве печурке вргањ

1 customer review
Sold: 74

900.00 рсд

Вргањ је познат као „краљ печурки“ и једна је од најквалитетнијих и врло укусних печурки нашег поднебља. Ова гљива богата је витаминима, садржи и доста беланчевина.
Сакупљан на пољима Новог брда.
Екстра класа
100гр

Availability: 6 на залихама

900.00 рсд

Availability: 6 на залихама

Buy Now
Add to cart

Product Description

Домаћа производња С2 Јасеновик

 

Породица Стевић-Стајковић из Јасеновика код Новог Брда бави се производњом сира, ајвара, џемова, ликера, ракије и других домаћих производа. У начину производње не одступају од традиције, али оно што додају својим производима даје им потпуно нов и непоновљив укус. Козе које дају млеко од кога се прави козји сир, пасу у планини на 1100 метара надморске висине у близини куће у којој живи ова вредна породица. Сир производе на стари начин. Током лета стока је на испаши, а зими је хране сеном које су прикупили. Кажу да никада не купују храну за животиње и да су зато и одлучили да се баве оваквом производњом. Пашњаци су мали, али богати лековитим биљем, док се на нешто мањој надморској висини може пронаћи и чувени црни тартуф.
И остале врсте печурака беру по шумама у околини Новог Брда. Спремају их или их суше за даљу продају.

 

Производи породице Стајковић су врло тражени, а своје редовне муштерије обично су проналазили на пијацама и сајмовима. Могућност интернет трговине знатно је олакшала њихово пословање, па су и своје некадашње купце упутили на он-лајн продају. Кажу да им је куповина
путем сајта „Купуј са Космета“ знатно олакшала продају јер више не морају лично да достављају
поруџбине.

 

Своју причу о породичном бизнису наша драга Ивана завршила је следећом поруком:

 

„Потребно је доста напорног рада да бисмо све постигли, али има и резултата. На првом месту нам је квалитет наших производа, а задовољан купац је оно што нам је најважније!

1 рецензија за Суве печурке вргањ

  1. Sanji

    Vrhunski Ukus i Spremjeno na najvisem nivou…

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top