Сезону сајмова отворили смо присуством на Београдском ноћном маркету. Ова јединствена манифестација организује се неколико година уназад на различитим локацијама – пијацама у Београду и окупља домаће произвођаче, што је и нас подстакло да будемо део ње.

Потрудили смо се да наша понуда буде разнолика и занимљива. Све што се може наћи на сајту Купуј са Космета посетиоци су могли да виде и пробају. Многи којима су укус шарског сира и шмек хочанског вина били непознаница, заљубили су се на прво пробање ових деликатеса. Стари познаваоци проверили су и потврдили њихову аутентичност и квалитет. После сваке дегустације уследило је безброј питања о томе како се и где нешто прави, како се може купити и одушевљење идејом да је на овај начин могуће подржати Србе на Косову и Метохији.

На штанду смо спровели и малу анкету о томе колико се зна шарском сиру. Више од 50% људи није знало о каквој врсти сира је реч и да се шарски сир убраја у један од најпознатијих сирева у Европи. За нас је посебно важно да се прави искључиво на Шар-планини, у Гори и Сиринићкој жупи, где и данас живе вредни и пркосни Срби и Горанци, чувајући старе рецепте, обичаје и горштачки начин живота. Част нам је и одговорност да представљамо такве људе и помогнемо им да развијају своје производње.

Осим хране и пића, представили смо и манастирске производе. Иконе из манастира Брњак и тамјан и молитвенике из Драганца. Као и увек, купци су се са посебном пажњом интересовали за све што су у великој љубави и молитвама припремале наше сестре и братија.

Многи глумци, привредници и произвођачи изразили су велику подршку српским произвођачима са Косова и Метохије и самој продавници. То нас посебно радује и даје ветар у леђа да наставимо са радом. Дивни људи који верују у нас и њихове речи подршке су нам охрабрење пред многим изазовима са којима се свакодневно срећемо.

Наша интернет продавница, ове године, биће присутна на још неколико манифестација и сајмова у земљи и иностранству. Циљ нам је да кроз ове догађаје представимо домаће производе са Косова и Метохије, али и све нас који одатле долазимо, као и продаја и повезивање са људима и привредницима.

О наредним догађајима обавештаваћемо вас на нашим друштвеним мрежама, а до тада нас путем њих можете контактирати сваког дана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *