Ајвар са вргањем

Ајвар са вргањем

рецензије купаца
Sold: 109

850.00 рсд

Домаћи ајвар са вргањем са простора Косовског Поморавља – без конзерванса, по традиционалној рецептури. Направљен од најбоље паприке убране у баштама Новог Брда и вргања из нетакнуте природе.
Састојци: печена паприка, вргањ, уље, со.
360гр

врста
Choose an option

850.00 рсд

Availability: 5 на залихама

Преглед корпе
Add to cart

Опис производа

Домаћа производња С2 Јасеновик

 

Породица Стевић-Стајковић из Јасеновика код Новог Брда бави се производњом сира, ајвара, џемова, ликера, ракије и других домаћих производа. У начину производње не одступају од традиције, али оно што додају својим производима даје им потпуно нов и непоновљив укус. Козе које дају млеко од кога се прави козји сир, пасу у планини на 1100 метара надморске висине у близини куће у којој живи ова вредна породица. Сир производе на стари начин. Током лета стока је на испаши, а зими је хране сеном које су прикупили. Кажу да никада не купују храну за животиње и да су зато и одлучили да се баве оваквом производњом. Пашњаци су мали, али богати лековитим биљем, док се на нешто мањој надморској висини може пронаћи и чувени црни тартуф.
И остале врсте печурака беру по шумама у околини Новог Брда. Спремају их или их суше за даљу продају.

 

 

Производи породице Стајковић су врло тражени, а своје редовне муштерије обично су проналазили на пијацама и сајмовима. Могућност интернет трговине знатно је олакшала њихово пословање, па су и своје некадашње купце упутили на он-лајн продају. Кажу да им је куповина
путем сајта „Купуј са Космета“ знатно олакшала продају јер више не морају лично да достављају
поруџбине.

 

Своју причу о породичном бизнису наша драга Ивана завршила је следећом поруком:

 

„Потребно је доста напорног рада да бисмо све постигли, али има и резултата. На првом месту нам је квалитет наших производа, а задовољан купац је оно што нам је најважније!

 

Additional Information

врста

,

1 рецензија за Ајвар са вргањем

  1. Бранислав

    Укусно, за једнокарну употребу, чим се отвори, одмах се поједе, не затвара се поклопац 🙂

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Назад на врх